33 tips til hvordan sikre økt konvertering og bedre nettside

Når det kommer til nettstedets suksess, er det viktig å appellere til både bevisste og underbevisste behov hos besøkende. Brainfluence har identifisert en rekke kraftfulle tips som vil hjelpe bedrifter, utviklere, designere og kommunikasjonsrådgivere med å oppnå økt konvertering, forbedret brukeropplevelse og mer effektive nettsider. Gjennom denne og neste artikkele vil vi utforske 48 tips jeg sitter igjen med som du kan implementere for å nå dine mål på nettet.

Lær mer, få tilgang til e-bøker og nyheter

Å maksimere konverteringer og salg på nettsiden din er avgjørende for lykkes digitalt. For å oppnå dette målet er det viktig å forstå psykologien bak forbrukernes beslutninger og implementere strategier som trigger underbevisste behov og preferanser.

I denne artikkelen lærer du en rekke effektive strategier for å øke konverteringene og salget på nettsiden. Disse strategiene spenner fra å appellere til følelser og underbevissthet til å forenkle produktvalget og dele historier om merkevaren. Ved å implementere disse strategiene kan du forbedre brukeropplevelsen, øke tilliten til merket ditt, og oppnå bedre resultater for din online virksomhet.

Nettside konvertering - leverandør av nettside som konverterer

1. Selg til 95% av hjernene

Mennesker tar beslutninger underbevisst. Fokuser på følelser og underbevisste behov for å øke konvertering. Bruk emosjonelle bilder og farger som appellerer til målgruppers følelser. Skriv også tekster, og bruk andre triggere som appellerer til mer enn bare fornuften.

 • Ankerprinsippet: Påvirke hvordan priser oppfattes ved å introdusere høyere priser først, for deretter å senke dem. Dette kan påvirke kundenes vurdering av verdi. Presenter et premiumprodukt som referansepunkt før du introduserer rimeligere alternativer for å skape et forhold til verdien.
 • Knapphet: Skap en følelse av knapphet for å øke etterspørselen etter et produkt eller tilbud. Kundene er mer tilbøyelige til å handle når de opplever begrensede tilgjengelighet. Innfør et tidsbegrenset tilbud eller vis lagerstatus for å understreke knappheten til et produkt.
 • Sosiale bevis: Mennesker har en tendens til å følge andres handlinger og beslutninger. Bruk anmeldelser, anbefalinger eller sosiale medierbevis for å bygge tillit og overbevise potensielle kunder. Vis ekte kundeanmeldelser og rangeringer på nettsiden din for å demonstrere produktets popularitet og kvalitet.
 • Motivasjonstrigger: Identifiser hva som motiverer dine potensielle kunder. Noen kan være drevet av belønninger, mens andre kan være motivert av å unngå tap. Tilby ulike insentiver som rabatter, gratis prøver eller eksklusive tilbud basert på kundenes individuelle preferanser og motivasjoner.
 • Autonomi og kontroll: Gi kundene en følelse av autonomi og kontroll over beslutningsprosessen. Dette kan øke deres engasjement og tilfredshet. Tilby tilpassede alternativer og konfigurasjoner som lar kundene velge og tilpasse produktene etter sine egne behov og preferanser.
 • Forpliktelse og konsistens: Få kunder til å forplikte seg til en handling eller beslutning, og skap deretter en konsistent opplevelse for å opprettholde den forpliktelsen. Be kundene om å registrere seg på nyhetsbrevet ditt, og lever deretter jevnlig relevant og verdifullt innhold for å opprettholde interessen og forpliktelsen.
 • Empati og menneskelig tilknytning: Vis omsorg og forståelse for kundenes behov og utfordringer. Bygg en følelse av fellesskap og tilhørighet for å styrke kundeforholdet. Svar personlig på kunde henvendelser og tilby støtte som adresserer deres spesifikke behov og bekymringer.

2. Reduser ubehaget ved betaling

Betaling kan ofte være et hinder for kundene, selv når prisen på et produkt er akseptabel. For å øke konverteringene og gi en bedre brukeropplevelse, er det viktig å redusere ubehaget ved betaling.

En effektiv måte å redusere ubehaget ved betaling er å tilby delbetaling for dyre produkter, utsette betalingen eller bruke en tjeneste som f.eks Klarna / Vipps som gjør det lett å gjennomføre en handel.

Dette gjør det mulig for kundene å spre kostnadene over tid og / eller utsette ubehaget, noe som kan gjøre det lettere for dem å ta beslutningen om å kjøpe. Ved delbetaling unngår kunden å måtte betale hele beløpet på én gang. Dette gir kundene en følelse av økonomisk fleksibilitet og kan bidra til å øke konverteringene.

Når du implementerer denne strategien, er det viktig å tydelig kommunisere fordelene ved delbetaling gir til kundene. Dette kan inkludere å fremheve hvor enkelt det er å komme i gang, hvor mange avdrag som er tilgjengelige, og eventuelle ekstra gebyrer eller renter som kan påløpe.

Ved å gjøre betalingsprosessen mer tilgjengelig og forståelig, kan du minimere motstanden knyttet til prisen og oppmuntre flere kunder til å fullføre kjøpet.

3. Unngå økt friksjon ved tilvalg

Når du tilbyr tilleggsprodukter eller tilbehør til hovedproduktet ditt, er det viktig å unngå å skape “pain points” for kundene dine. Å gradvis øke prisen for hvert tilbehør kunden legger til kan føre til motstand og få kundene til å føle seg overveldet. I stedet bør du vurdere å bruke strategier som gjør kjøpsprosessen mer sømløs og mindre smertefull.

En effektiv måte å unngå økt friksjon på er å tilby en samlet pakke med tilbehør til en fast pris i stedet for å legge til individuelle priser for hvert element. Dette gir kundene klarhet og forutsigbarhet når det gjelder kostnaden for å forbedre produktet sitt.

For eksempel, hvis du selger elektronikk, kan du tilby en "premium pakke" som inkluderer alt fra hodetelefoner til beskyttelsesetui til en fast pris.

Eller slik som jeg ser flere bilbutikker gjør ved å ha ulike inngangspunkter som inneholder et sett av tilvalg. Prisen varierer, men det blir ikke like synlig hvor mye hvert tilvalg koster.

Ved å eliminere friksjon knyttet til prising av tilbehør, kan du forbedre kundeopplevelsen og øke konverteringene, samtidig som du gir kundene en enklere og mer transparent kjøpsprosess.

Mindre friksjon på nettsiden - ny nettside av leverandør

4. Bruk hint som knyttes til status / penger

Når du markedsfører produktene dine, kan du bruke bilder som tydelig indikerer økonomisk suksess eller velstand. For eksempel kan du vise bilder av fornøyde kunder som nyter en luksuriøs livsstil som produktet ditt tilbyr. Dette kan aktivere kundenes underbevissthet og få dem til å ønske seg lignende suksess.

Mennesker er ofte påvirket av små hint og symboler knyttet til penger. Disse hintene kan påvirke underbevisstheten og utløse egoistiske eller handlingsorienterte reaksjoner hos kundene dine. For å dra nytte av denne effekten og øke konverteringsraten, kan du implementere strategier som inkluderer hint om status og penger i markedsførings- og salgsprosessen.

I tillegg kan du legge til økonomiske insentiver med en tidsfrist i salgsprosessen. For eksempel kan du tilby begrensete rabatter som har en begrenset tid, kampanjer eller "eksklusive tilbud" som utløper innen en viss periode. Dette skaper en følelse av press og hastverk, og kunder kan være mer tilbøyelige til å ta en beslutning for å dra nytte av de økonomiske fordelene før tilbudet går ut.

Ved å bruke slike hint på en subtil, men effektiv måte, kan du appellere til kundenes indre ønske om økonomisk suksess og motivere dem til å handle. Dette kan føre til økt konvertering og salg.

5. Bruk ankerprinsippet for økt salg

Ankerprinsippet er en utnytter menneskets tendens til å sammenligne priser med tidligere referanser. Ved å implementere denne strategien kan du påvirke kundenes persepsjon av prisen på produktet og dermed øke sannsynligheten for salg.

La oss si at du selger et eksklusivt produkt og vurderer å sette prisen til 10 000 kr. Ved å først annonsere produktet til denne høye prisen, etablerer du en mental "anker" for kundene. Dette blir deres første referansepunkt for produktets verdi.

Deretter, etter en stund, senker du prisen til 7 500 kr. Nå opplever kundene dette som en betydelig rabatt fra den opprinnelige prisen på 10 000 kr. Sammenlignet med det høye ankeret, virker 7 500 kr som et langt mer tiltalende tilbud.

Dette kan føre til at flere kunder er villige til å foreta kjøpet, da de opplever å få et betydelig bedre tilbud i forhold til det opprinnelige ankeret. Ankerprinsippet utnytter vår kognitive bias når det gjelder prisvurdering, og kan være en effektiv måte å øke salget på.

6. Kontroller kundenes forventning om pris for bedre konvertering

Å forstå hvordan priser påvirker kundenes oppfatning av produktkvalitet er avgjørende for å maksimere konverteringer.

Høyere priser kan gi inntrykk av høyere kvalitet. Dette kan være spesielt viktig for produkter der kvalitet er en viktig faktor for kundenes beslutninger. Å presentere produktene dine som premium og til en høyere pris kan appellere til kunder som søker kvalitet og holdbarhet.

7. Øk opplevd verdi med riktige priser

En måte å øke opplevd verdi er å bruke priser som slutter på 99. Dette trikset har blitt brukt av butikker i årevis og har vist seg å påvirke kundenes oppfatning av produktets pris. Pris et produkt til 499 kr i stedet for 500 kr. Selv om dette bare er en liten prisreduksjon, kan det oppfattes som en betydelig besparelse for kundene dine.

Ved å bruke slike priser kan du skape et inntrykk av at du tilbyr bedre avtaler og verdi for pengene, og dermed øke sannsynligheten for at kundene dine vil konvertere.

8. Maksimer salget med lokkeprodukter

Å bruke lokkeprodukter er en velprøvd strategi for å øke salget ved å lede kundenes oppmerksomhet mot dine mest verdifulle alternativer. Dette prinsippet er kjent som "lokkeeffekten." Her er hvordan du kan implementere det:

Tenk deg at du selger fotoredigeringsprogramvare. Du kan tilby en enklere versjon av programvaren som er rimeligere, og deretter fremheve de avanserte funksjonene i den dyrere varianten. Dette vil appellere til et bredt spekter av kunder, fra de som leter etter grunnleggende redigeringsverktøy til de som ønsker avanserte muligheter.

Ved å bruke denne strategien kan du guide kundene dine mot de produktene som gir deg høyere marginer og samtidig gi dem følelsen av å ha valgmuligheter. Det kan øke salget av både de enklere og mer avanserte produktene dine.

9. Øk oppsalget med luksusalternativer

Å tilby high-end produkter er en strategi som kan øke oppsalget ved å appellere til kunder som ønsker ekstra kvalitet eller funksjoner. Dette prinsippet er kjent som "upselling." Her er hvordan du kan bruke det:

La oss si at du driver en elektronikkbutikk og selger smarttelefoner. Du har et bredt spekter av modeller med varierende funksjoner og prispunkter. For å utnytte dette prinsippet, kan du legge til en luksuriøs modell av smarttelefonen som har premiumfunksjoner, som et bedre kamera eller ekstra lagringsplass. Når kundene utforsker produktene dine, vil de se dette luksusalternativet som gir ekstra verdi.

Ved å tilby et high-end alternativ gir du kundene dine flere valgmuligheter, samtidig som du øker inntektene ved å selge dyrere produkter til de som er villige til å investere mer. Dette kan også forbedre opplevelsen for kunder som søker det beste innenfor kategorien din.

10. Forenkle produktvalget

Når du har mange produkter eller alternativer, kan det være overveldende for kundene å ta et valg. For å unngå dette og hjelpe kundene med å ta en raskere beslutning, kan du begrense antall alternativer du tilbyr.

Forestill deg at du driver en skjønnhetssalong og tilbyr forskjellige ansiktsbehandlinger. I stedet for å liste opp et dusin forskjellige ansiktsbehandlinger på nettstedet ditt, kan du begrense deg til tre hovedalternativer: "Grunnleggende ansiktsbehandling," "Luksus ansiktsbehandling," og "Spesialansiktsbehandling for sensitiv hud." Dette begrenser beslutningsmulighetene for kundene, og de kan lettere velge den behandlingen som passer best for deres behov.

Ved å begrense alternativene forenkler du kjøpsprosessen for kundene, reduserer sjansen for at kunden ikke klarer å ta et valg, og gir en mer effektiv brukeropplevelse.

Nettside sanser - Ny nettside design

11. Aktiver flere sanser for å skape en rikere og bedre opplevelse

Å engasjere flere av kundenes sanser kan forsterke opplevelsen av produktene eller tjenestene du tilbyr. Dette kan føre til økt kundetilfredshet og tilhørighet til merket ditt. Hvis du driver en nettbutikk, kan du ikke bare fokusere på visuell appell.

Prøv å inkludere flere sanser:

 • Syn: Bruk visuelt tiltalende design, bilder, video og grafikk for å gjøre nettstedet ditt visuelt engasjerende.
 • Hørsel: Hvis det er relevant, inkluder videoer med lyd eller lydavspilling som forbedrer brukeropplevelsen.
 • Berøring: Sørg for at nettstedet ditt er responsivt og gir en jevn navigasjonserfaring for brukere på alle enheter. Prøv ut hvordan du kan skape vibrasjoner / endre følelsen av berøring når kunden gjør en handling.
 • Lukt: Selv om det ikke er mulig å inkludere lukt på et nettsted, kan du bruke beskrivende tekst og bilder som appellerer til luktesansen, for eksempel for parfyme eller matprodukter.

Denne tilnærmingen, som appellerer til flere sanser på nettsiden, kan skape en mer minneverdig og engasjerende opplevelse. Dette kan igjen bidra til å styrke erfaringen med nettsiden og øke tilhørighet til merkevaren. Dette kan føre til økt engasjement og tilfredshet blant brukerne dine.

12. La brukeren kjenne seg igjen på nettsiden

På nettet er det viktig å skape gjenkjennbarhet for å øke oppmerksomheten og bli mer bevisst merkevaren din.

For at kundene lettere skal kjenne igjen merkevaren din bør du tenke på:

 • Logo og visuelle elementer: Bruk en unik logo som skiller seg ut, og inkluder gjenkjennbare visuelle elementer som farger, grafikk og ikoner. Disse visuelle elementene bør gjennomsyre hele nettstedet ditt for å skape en sammenhengende visuell identitet.
 • Konsistent merkevarebygging: Sørg for at alle sider på nettstedet ditt bruker de samme merkevareelementene. Dette inkluderer fargepaletten, fonter og designstiler. Konsistens er nøkkelen til å bygge gjenkjennbarhet.
 • Unik “tone of voice” (måten å presenter innhold på): Utvikle en unik måte å presentere innholdet ditt. Dette kan inkludere språkstil, format og måten du kommuniserer med besøkende på. En konsistent tone vil bidra til å styrke merkevarens identitet.
 • Sosiale medier: Bruk de samme merkevareelementene på tvers av sosiale medieprofiler og andre online plattformer der merket ditt er til stede. Dette skaper en sømløs opplevelse for besøkende som engasjerer seg med merket ditt på forskjellige måter.

Ved at kunden din ser en konsistent bruk av merkevaren på nettsiden, kan du hjelpe besøkende med å assosiere din visuelle identitet og merkevare med kvalitet og pålitelighet. Dette kan føre til økt tillit og lojalitet blant dine de som besøker nettsiden, og oppmuntre dem til å komme tilbake for mer.

13. Del historier knyttet til merkevaren på nettsiden

På nettsider er det viktig å formidle lidenskapen bak merket ditt for å skape følelsesmessig tilknytning og engasjement blant besøkende. For å bygge følelsesmessig tilknytning og engasjement på nettstedet ditt, kan du ta følgende skritt:

 • Del gode historier: Del historier om grunnleggelsen av nettsiden (firma), de personlige opplevelsene som førte til at opprettelsen, og utfordringene på veien. Dette vil hjelpe besøkende med å forstå driverene i bedriften
 • Inkluder ansatte: Presenter ansatte på nettstedet ditt med korte biografier og bilder. Dette gir et menneskelig ansikt til merket ditt og viser engasjementet til de som jobber bak kulissene.
 • Del suksesshistorier: La fornøyde kunder eller brukere dele sine suksesshistorier og erfaringer med nettstedet ditt. Dette viser at ditt nettsted har en positiv innvirkning på menneskers liv.
 • Skap fellskap: Hvis nettstedet ditt har en tilknytning til et bestemt samfunn eller formål, oppmuntre til samhandling og engasjement blant besøkende. Kan f.eks opprette et forum, kommentarseksjoner eller egne sider for brukerhistorier.

Ved å formidle lidenskapen og engasjementet som ligger bak nettstedet ditt, kan du inspirere besøkende til å føle seg mer tilknyttet og engasjert. Dette kan bidra til økt lojalitet og engasjement blant brukere.

14. Skap engasjement på nettsiden

På nettsider er det avgjørende å gi en følelse av at de er en del av noe større enn kun merkevaren. For å involvere besøkende og gi dem en følelse av tilhørighet må de føle at de er en del av et fellesskap.

 • Opprett et fellesskap: Etablér et fellesskap som er relevant for din bransje. Dette kan være et forum, en blogg hvor lesere kan kommentere, eller tilstedeværelse på sosiale medier. Oppfordre besøkende til å delta i diskusjoner, dele sine tanker og erfaringer, og hjelpe hverandre.
 • Gi eksklusive fordeler: Belønn lojale besøkende med eksklusive fordeler som tilbud, rabatter, eller tilgang til premium innhold. Dette gir dem en følelse av å være spesielle.
 • Del brukerhistorier: Publiser historier eller tilbakemeldinger fra fornøyde kunder eller brukere som har hatt positive opplevelser med nettsiden eller produkt. Dette viser at du bryr deg om din besøkendes suksess og engasjement.
 • Oppmuntre til deling: Lag innhold som oppfordrer besøkende til å dele det. Dette kan inkludere informative guider, artikler, videoer eller infografikker som er relevante for bransjen du er i.
 • Besvar kommentarer og tilbakemeldinger: Vær aktiv i å svare på kommentarer, tilbakemeldinger og spørsmål fra besøkende. Dette viser at du lytter og bryr deg om deres meninger.

Ved å opprette et inkluderende og engasjerende miljø på nettstedet ditt, kan du bygge sterke relasjoner med besøkende og gi dem en følelse av tilhørighet. Dette kan føre til økt lojalitet, gjentatte besøk, og positive anbefalinger til andre potensielle brukere eller kunder.

15. Bruk engasjerende og riktig bilder

Det visuelle spiller er viktig for å skape engasjement. For å fange besøkendes oppmerksomhet og holde dem engasjert, kan noen av disse metodene være relevante:

 • Gode og relevante bilder: Bruk bilder av høy kvalitet som er relevante for innholdet på siden. Velg bilder som har klare farger og som skiller seg ut. For eksempel, hvis du har en nettside som selger klær, bør bildene av klærne være tydelige og iøynefallende.
 • Animasjoner og slideshows: Animerte elementer eller slideshows av produkter kan hjelpe til med å vise hvordan produktene fungerer eller ser ut i ulike situasjoner.
 • Video: Integrer videoer som gir mer informasjon om produktene eller tjenestene dine. Produktanmeldelser, demonstrasjoner eller “behind the scenes” kan være svært engasjerende.
 • Interaktive grafikker: Lag interaktive diagrammer, grafer eller infografikker som gjør det mulig å utforske data eller konsepter på egenhånd. Dette oppmuntrer til deltakelse og læring.
 • Bildekaruseller: Bruk bildekaruseller for å vise flere bilder eller tilbud på en begrenset plass. Dette gir besøkende muligheten til å bla gjennom flere elementer uten å måtte forlate siden. Egner seg godt på sider som skal selge produkter.
 • Optimalisering for mobil: Sørg for at bildene er optimalisert for mobilbruk, slik at de lastes raskt og ser bra ut på mindre skjermer.

Ved å inkludere levende bilder som er visuelt tiltalende og relevante, kan du øke sannsynligheten for at de vil utforske mer av innholdet ditt eller utføre ønskede handlinger, som å kjøpe produkter eller registrere seg.

Konvertering og nettsider - leverandør av nettside som konverterer

16. Velg enkel skrift for nettsiden

Når du designer nettstedet ditt, er valg av skrifttype en viktig faktor som påvirker lesbarhet og brukeropplevelse.

 • Velg en lettleselig skrift: Bruk en skrifttype som er enkel å lese. Sans-serif-skrifttyper som Arial, Helvetica, eller Open Sans er gode valg for innhold på nettsider.
 • Hold deg til standardstørrelser: Unngå å bruke ekstremt små eller store skriftstørrelser. Hold deg til standardstørrelser som er komfortable for lesing på skjermen.
 • Begrens antall skrifttyper: Ikke bruk for mange skrifttyper på samme side. Hold deg til en eller to skrifttyper for å opprettholde konsistens.
 • Bruk korte setninger og avsnitt: Del innholdet ditt i korte setninger og avsnitt for å gjøre det enklere å “scanne” og mer lettlest.
 • Kontrast: Sørg for at teksten har tilstrekkelig kontrast mot bakgrunnen for å sikre god synlighet.
 • Responsivt design: Test hvordan skrifttypen fungerer på ulike enheter og skjermstørrelser. Skalering bør være jevn og tekst bør forbli leselig.
 • Tekstjustering: Velg en tekstjustering (venstre, høyre, sentrert eller full) som passer best for innholdet, men unngå å justere teksten til høyre, da dette kan være vanskeligere å lese. Sentrert tekst bør også brukes med omhu.

Ved å implementere enkel skrift på nettstedet ditt, gir du besøkende en bedre leseopplevelse. Dette kan øke tiden de tilbringer på nettstedet, forbedre forståelsen av innholdet og oppmuntre dem til å utforske mer.

17. Tilpass teksten til produktet på nettsiden

Når du presenterer dyre eller luksuriøse produkter på nettstedet ditt, er det viktig å tilpasse teksten for å fremheve kvaliteten og verdien av disse produktene.

 • Detaljert produktbeskrivelse: Skriv en detaljert produktbeskrivelse som fremhever alle de unike egenskapene og fordelene ved det luksuriøse produktet. Beskriv materialer, produksjonsprosesser og eventuelle spesifikasjoner som gjør produktet eksepsjonelt.
 • Bruk elegante termer: Velg ord og uttrykk som gir en følelse av eleganse og kvalitet. Unngå overdreven bruk av tekniske eller komplekse termer som kan forvirre kundene.
 • Bilder og grafikk: Suppler teksten med bilder av høy kvalitet og grafikk som viser produktet fra ulike vinkler og gir innsikt i dets fine detaljer.
 • Historiefortelling: Inkluder historier eller anekdoter som knytter produktet til merket ditt eller den eksklusive opplevelsen det tilbyr. Dette kan gi en emosjonell tilknytning til produktet.
 • Kundevurderinger: Del også kundevurderinger eller attester som bekrefter produktets kvalitet og verdi. Ekte tilbakemeldinger fra fornøyde kunder kan bidra til å bygge tillit.
 • Klar og lesbar skrift: Velg en skrifttype og størrelse som er lett å lese på nettstedet ditt. Hold deg til en ren og profesjonell stil.
 • Oversiktlig struktur: Del produktinformasjonen i oversiktlige seksjoner eller faner, slik at besøkende enkelt kan navigere gjennom den.
 • Sammenheng mellom pris og verdi: Fokuser på verdien av produktet i forhold til prisen. Forklar hvorfor det er verdt investeringen.

Ved å tilpasse teksten på denne måten, kan du effektivt kommunisere luksus- og kvalitetene til produktene dine til potensielle kunder på nettsiden. Dette kan øke interessen og tilliten produktene og oppmuntre til kjøp.

Bilder av barn nettside - ny nettside

18. Bruk bilder av barn på nettsiden

Når du markedsfører familieprodukter eller tjenester som er rettet mot foreldre, er bruk av bilder med glade barn en effektiv måte å skape en tillit på nettsiden.

 • Produktbilder: Vis at produktene dine brukes av glade barn. For eksempel, hvis du selger leker, vis bilder av barn som leker med lekene og uttrykker glede og entusiasme.
 • Familievennlig øyeblikk: Lag bilder som viser hele familier som nyter produktene eller tjenestene sammen. Dette kan inkludere familieturer, måltider eller andre aktiviteter som familier deltar i.
 • Autentiske øyeblikk: Velg bilder som fanger ekte øyeblikk og følelser. Dette kan inkludere smilende barn som har det gøy, utforsker eller lærer noe nytt med produktene dine.
 • Sikkerhet: Hvis produktene dine har fokus på sikkerhet, kan du vise bilder som demonstrerer hvordan de gir trygghet for barn.
 • Variasjon: Sørg for at bildene dine inkluderer et mangfold av barn, inkludert forskjellige aldersgrupper, kulturer og bakgrunner.

Det er viktig å bruke slike bilder med respekt for personvernet til barna på bildene. Hvis du bruker bilder av barn som ikke tilhører deg selv eller dine kunder, må du alltid ha tillatelse fra foreldrene eller foresatte til barna før du bruker bildene på nettstedet ditt.

19. Bilder av kvinner på nettsiden

Når du ønsker å skape en følelse av personlighet, engasjement og oppmerksomhet på nettstedet ditt, kan du dra nytte av effekten av bilder av kvinner. Dette kan hjelpe deg med å tiltrekke oppmerksomhet og skape en positiv opplevelse for besøkende.

 • Smilende ansikter: Velg bilder som viser kvinner som smiler. Smil har en positiv innvirkning og gir et inntrykk av vennlighet og positivitet.
 • Øyekontakt: Bilder der kvinnene ser direkte inn i kameraet og opprettholder øyekontakt kan skape en følelse av personlig forbindelse med besøkende.
 • Inkluder navn og biografier: Hvis det er relevant, kan du inkludere navn og korte biografier om kvinnene på bildene. Dette hjelper besøkende med å føle at de lærer mer om menneskene bak produktene eller tjenestene.
 • Variasjon: Sørg for at bildene dine inkluderer et mangfold av kvinner, inkludert forskjellige aldersgrupper, etnisiteter og bakgrunner.
 • Troverdige og autentiske bilder: Velg bilder som ser autentiske og ekte ut, og unngå overdrevne eller unaturlige poseringer.
 • Konsistent med merkevaren: Sørg for at bildene er i tråd med merkevaren din og det budskapet du ønsker å formidle.

Ved å inkludere slike bilder på nettstedet ditt, kan du bidra til å skape en positiv opplevelse for besøkende og formidle en følelse av personlighet og engasjement som kan styrke merkevaren din. Husk alltid å bruke bilder med respekt for personvernet og rettighetene til de som er avbildet.

20. Belønn lojalitet på nettsiden

Hvis du ønsker å oppmuntre til gjentatte kjøp og bygge sterke bånd med kundene dine på nettstedet ditt, kan et lojalitetsprogram være effektivt.

 • Poengsystem: La kundene tjene poeng for hvert kjøp de gjør på nettstedet ditt. Disse poengene kan senere brukes til å få rabatter, gratis produkter eller andre fordeler.
 • Eksklusive rabatter: Gi lojale kunder tilgang til eksklusive rabatter og tilbud som ikke er tilgjengelige for vanlige besøkende.
 • Tidlig tilgang: Gi lojale kunder tidlig tilgang til nye produkter, tjenester eller salg på nettstedet ditt.
 • Bursdagsfordeler: Send lojale kunder spesialtilbud eller gaver på bursdagen for å vise at du verdsetter dem.
 • Personlig kommunikasjon: Hold dialogen gående med lojale kunder ved å sende personlig tilpassede e-poster eller meldinger som gir dem informasjon om nye produkter og relevante tilbud.
 • Gratis frakt: Tilby gratis frakt for kunder som har oppnådd en viss lojalitetsstatus.
 • Delta i feedback: Inviter lojale kunder til å delta i tilbakemeldingsprosesser, produkttesting eller eksklusive arrangementer for å inkludere dem i utviklingen av din merkevare.

Når du implementerer et lojalitetsprogram på nettstedet ditt, oppmuntrer du kundene til å komme tilbake, handle mer og føle en sterkere tilknytning til din merkevare. Dette kan bidra til å skape et positivt forhold som varer over tid og gir fordeler både for kundene og for din virksomhet. Husk å tydelig kommunisere fordelene og betingelsene for lojalitetsprogrammet ditt på nettstedet ditt slik at kundene enkelt kan delta.

UX og Nettside konvertering - leverandør av nettside som konverterer

21. Skap tillit på nettsiden

Gi kundene grunner til å stole på deg ved å gjøre det mulig å låne produktet eller returnere det gratis i løpet av en gitt tidsperiode. På nettet er tillit en uvurderlig faktor for å overbevise kunder om å handle på ditt nettsted.

 • Gratis prøveperioder: For software eller abonnementstjenester kan du tilby gratis prøveperioder der kundene kan utforske og bruke produktet før de forplikter seg til å kjøpe.
 • Lån med lav rente: For dyre produkter eller tjenester kan du tilby lån med lav rente som gjør det lettere å betale over tid.
 • Fornøydgaranti: Gi en tydelig og ubetinget fornøydgaranti for produktene dine. Dette viser at du har tillit til kvaliteten og ytelsen til det du tilbyr.
 • Anmeldelser og vurderinger: Lag et system for kundeomtaler og -vurderinger på nettstedet ditt slik at potensielle kunder kan se hva andre har sagt om produktene eller tjenestene dine.
 • Tydelighet rundt forsendelse og betaling: Vær åpen om fraktpriser, leveringstider og betalingsbetingelser slik at kundene vet hva de kan forvente.
 • Kundeservice: Ha en effektiv og tilgjengelig kundeservice som raskt kan svare på spørsmål og bekymringer fra kunder.
 • Sikkerhetsforanstaltninger: Sikre nettstedet ditt med de ved blant annet å ha SSL-sertifikater for å vise at du tar kundenes personvern på alvor.
 • Buk anerkjente betalingstjenester: Ved å bruke anerkjente betalingstjenester skaper du en trygget, ved at kunden kan stole på at banktjenesten allerede har gjort en vurdering av deg som leverandør.

Ved å tilby prøveperioder, lån og andre tiltak som fremmer tillit på nettstedet ditt, kan du øke kundenes selvtillit og overbevise dem om at ditt nettsted er et pålitelig sted å handle. Dette vil resultere i økt konvertering og lojalitet blant kundene dine.

22. Bygg tillit til bedriften å være synlig på flere kanaler

Start med å bygge relasjoner før du selger. For å oppnå tillit online er det viktig å etablere forbindelser med potensielle kunder.

 • Innholdsmarkedsføring: Del nyttig og relevant innhold gjennom blogger, artikler, videoer eller guider som løser problemer og gir verdi til dine besøkende. Dette viser din ekspertise og engasjement for kundenes behov.
 • E-postmarkedsføring: Tilby besøkende muligheten til å abonnere på nyhetsbrevet ditt. Send regelmessig nyttig informasjon, tips og eksklusive tilbud til abonnentene dine.
 • Sosiale medier: Vær aktiv på sosiale medier plattformer der din målgruppe er. Delta i dialoger, svar på spørsmål og del verdifullt innhold.
 • Kundeservice: Ha en effektiv kundeservice som er tilgjengelig for å hjelpe med spørsmål og bekymringer. Oppfordre til tilbakemeldinger og løs problemer raskt og profesjonelt.
 • Online forum: Opprett et online forum der kunder kan dele erfaringer, stille spørsmål og hjelpe hverandre.
 • Historiefortelling: Del historier om merket ditt, ansatte, eller suksesshistorier fra kunder. Dette gjør det enklere å relatere seg til deg som bedrift.
 • Webinarer eller workshops: Tilby gratis webinarer eller workshops der du deler kunnskap og ferdigheter med deltakerne.

Ved å fokusere på å bygge relasjoner og tilby verdifullt innhold før du prøver å selge, vil du oppnå tillit og lojalitet hos dine online besøkende. Unngå aggressiv argumentasjon eller press for salg, og i stedet fokuser på å hjelpe og engasjere dine potensielle kunder. Dette vil gjøre at de føler seg trygge på å velge din bedrift når de er klare til å kjøpe.

23. Selvtillit selger

Ha tillit til produktet ditt og kommuniser dette selvsikkert til kundene. På nettstedet ditt er det viktig å vise selvtillit i produktene eller tjenestene du tilbyr. Dette vil hjelpe deg med å overbevise potensielle kunder om verdien de vil motta.

 • Produktbeskrivelser: Skriv grundige og overbevisende produktbeskrivelser som fremhever fordeler og funksjoner. Bruk positivt språk som indikerer at du er overbevist om produktets kvalitet og nytte.
 • Anmeldelser og kundevurderinger: Vis ekte kundeanmeldelser og vurderinger som bekrefter kvaliteten på produktene dine og kundetilfredsheten.
 • Garantier og retur: Tilby solide garantier og muligheter for retur for å vise at du er trygg på at kundene dine vil være fornøyde med kjøpet.
 • Referanser: Hvis mulig, del referanser eller casestudier som viser hvordan produktene dine har løst problemer eller tilfredsstilt tidligere kunder.
 • Overbevisende bilder og videoer: Bruk bilder og videoer som viser produktene i aksjon. Dette gir potensielle kunder en tydelig forståelse av hva de kan forvente.
 • Tydelig kontaktinformasjon: Gjør det enkelt for kunder å kontakte deg hvis de har spørsmål eller bekymringer. Rask og profesjonell kundeservice viser også selvtillit.
 • Prisstruktur: Vær tydelig og ærlig om prisingen av produktene dine. Unngå skjulte gebyrer eller kostnader.
 • Ekspertise og autoritet: Hvis du har ekspertise innen ditt felt, del denne kunnskapen gjennom blogger, artikler eller andre ressurser. Dette viser din autoritet og selvtillit som bransjeleder.

Ved å formidle selvtillit på nettstedet ditt, viser du potensielle kunder at du tror på produktene eller tjenestene du tilbyr. Dette vil bidra til å overbevise dem om å velge din bedrift og øke sannsynligheten for konvertering.

24. Be om en liten "tjeneste" på nettsiden

Spør om en enkel tjeneste før du ber om et kjøp. Når du driver en nettbasert virksomhet, kan du bruke prinsippet om å be om en liten "tjeneste" før du ber om et kjøp for å bygge tillit og engasjere besøkende.

 • Abonnere på nyhetsbrev: Før du ber om et kjøp, kan du spørre besøkende om å abonnere på nyhetsbrevet ditt eller motta oppdateringer. Dette gir deg muligheten til å bygge en e-postliste og fortsette å engasjere potensielle kunder over tid.
 • Spørreskjema eller undersøkelse: Be besøkende om å fylle ut et kort spørreskjema eller delta i en undersøkelse som er relevant for din virksomhet. Dette kan gi verdifull innsikt i kundens preferanser og behov.
 • Gratis ressurser: Tilby besøkende tilgang til gratis ressurser som e-bøker, guider, eller sjekklister i bytte for deres kontaktinformasjon. Dette gir dem en smakebit på verdien du tilbyr.
 • Tilpasset innhold: Be besøkende om å opprette en profil eller angi deres preferanser slik at du kan levere tilpasset innhold og anbefalinger.
 • Sosiale delinger: Oppfordre besøkende til å dele innholdet ditt på sosiale medier før de handler på nettstedet ditt. Dette kan øke eksponeringen din og tiltrekke flere potensielle kunder.
 • Chat: Tilby chat for å svare på besøkendes spørsmål eller bekymringer før de foretar et kjøp.

Ved å be om en liten "tjeneste" før du ber om et kjøp, senker du terskelen for besøkende å samhandle med nettstedet ditt. Dette kan føre til økt tillit, engasjement og flere konverteringer.

25. Fokusér på én ting under salg

Når du ønsker å optimalisere konverteringer på nettsiden din, er det viktig å konsentrere besøkendes oppmerksomhet om ett element om gangen.

 • Bruk bildekaruseller eller animasjoner: Fremhev hvert produkt eller tjeneste separat på forsiden ved å bruke bildekaruseller eller animasjoner. Dette gjør at besøkende kan utforske hvert element i sitt eget tempo.
 • Opprett separate produktsider: Lag separate produktsider med tydelige CTA-knapper for hvert element. Dette gir besøkende en enkel vei til å lære mer eller kjøpe.
 • Tydelig tekst eller overskrift: Ha en tydelig tekst eller overskrift på nettsidene som gir en indikasjon på hva nettsiden handler om. Dette hjelper besøkende med å forstå raskt hva du tilbyr / hva siden omhandler.
 • Sentral CTA-knapp: Presenter én sentral CTA-knapp som oppfordrer besøkende til å utforske videre eller lære mer. Dette gir en klar retning videre.
 • Organiserte kategorier: Organiser produktene i kategorier og opprett separate sider for hver kategori. Dette hjelper besøkende med å finne det de leter etter uten forstyrrelser.
 • Fokuserte bloggposter: Bruk hver bloggpost til å utforske et bestemt emne eller problemområde som er relevant for målgruppen. Det gir kunden mulighet til å utforske videre, men kun for et område av gangen.

Ved å følge denne strategien kan du gjøre det enklere for besøkende å ta beslutninger, forbedre deres forståelse av ditt tilbud, og øke sjansen for konverteringer på nettsiden din. Det handler om å lede besøkende gjennom en enkel og klar beslutningsprosess, samtidig som du gir dem all nødvendig informasjon.

Nettside - overraske - ny nettside og design

26. Overrask med noe uventet

For å skille deg ut fra konkurransen, bør du bryte forventningene til brukerne. Overrask besøkende med uventede elementer på nettstedet ditt, som morsomme og kreative bilder, eller en overskrift som fanger oppmerksomheten deres. Dette kan skape en minneverdig opplevelse og oppmuntre besøkende til å utforske mer av det du har å tilby.

 • Inkorporer interaktive elementer som spill eller spørrekonkurranser som belønner besøkende med rabatter eller premier.
 • Legg til overraskende og originale illustrasjoner eller animasjoner på nettsiden din for å skape en minneverdig visuell opplevelse.
 • Implementer en "Skap ditt eget design" -funksjon der besøkende kan tilpasse enkle designelementer og se dem i sanntid. Dette gir en morsom og engasjerende opplevelse.
 • Eksperiment med ordspill eller uventede formuleringer som er relevante for bransjen din, for å skape nysgjerrighet og interesse.
 • Skjul små overraskelser eller påskeegg på forskjellige sider av nettstedet ditt. Dette kan være morsomme meldinger som dukker opp når man klikker på en bestemt knapp eller bilder som blir animert når de blir berørt.

Slike strategier egner seg godt til kampanjer som har til hensikt å ha kort levetid. En godt besøkt nyhetsside bør som regler gi få overraskelser.

27. Bruk verdibudskap

Verdibudskap som formidler et klart løfte om verdi kan appellere til potensielle kunder. Velg budskap som tydelig kommuniserer hva de kan forvente å oppnå ved å bruke produktene eller tjenestene dine.

 • Plasser et klart og tiltalende budskap: På forsiden av nettstedet ditt, kontaktsider og produktsider, bruk tydelige og tiltalende budskap som gjør det klart hvilken verdi selskapet gir. For eksempel, "Skap bedre kundereiser på nettsiden"
 • Legg til en undertekst: Der det er nødvendig, legg til en undertekst som forklarer løftet nærmere. Dette gir besøkende ekstra informasjon og klarhet. For eksempel, "Skap bedre kundereiser ved hjelp av analyse, innsikt og effektive verktøy"
 • Inkluder tydelige fordeler: For hvert produkt, identifiser og kommuniser tydelige fordeler som tar utgangspunkt i kundenes mål. Beskriv hvordan produktet eller tjenesten løser deres problemer eller behov. For eksempel, "Vår programvare hjelper deg med å øke salget og utvide din virksomhet."

Ved å bruke verdibudskap på denne måten, kan du appellere til potensielle kunders behov og ønsker, samtidig som du kommuniserer klart og tydelig hva de kan forvente å oppnå ved å velge dine produkter eller tjenester. Dette kan føre til økt tillit og flere konverteringer på nettsiden din.

28. Gi produktene dine nytt navn for økt konvertering

For mange bedriftseiere med nettsider er det en utfordring å opprettholde interessen rundt eldre produkter eller tjenester. En enkel og kreativ strategi for å gjenopplive interessen er å endre navnet på produktene dine. Et nytt navn kan gi inntrykk av at produktet har blitt forbedret eller oppgradert, noe som kan oppmuntre til konvertering.

 • Identifiser passende produkter: Finn produkter eller tjenester på nettsiden din som kan ha mistet interesse over tid. Dette kan inkludere eldre modeller, tjenester som sjelden brukes, eller produkter som har vært på markedet en stund.
 • Oppdater produktbeskrivelser: Når du har valgt produkter, oppdater produktbeskrivelsene for å reflektere det nye navnet. Bruk sterke og overbevisende ord som "Premium," "Ultimat," eller "Forbedret" for å beskrive produktet.
 • Endre produktbilder: Lag nye produktbilder eller visuelle elementer som inkluderer det oppdaterte produktnavnet. Dette gir besøkende en visuell påminnelse om produktets oppgradering.
 • Prissammenligninger: Sammenlign det omdøpte produktet med andre produkter i samme kategori. Bruk visuell hjelp som grafikk eller tabeller for å demonstrere prisfordelen.
 • Markedsføring og kampanjer: Oppdater markedsføringsmateriell og kampanjer for å reflektere det nye navnet. Dette kan inkludere annonser, e-postmarkedsføring eller innlegg på sosiale medier.

29. Bruk konkrete tall (i stedet for prosent)

Når du ønsker å kommunisere tall og statistikk på nettsiden, kan det være fristende å bruke prosentandeler for å vise vekst eller suksess. Imidlertid kan dette føles mindre personlig og mindre overbevisende for potensielle kunder. En enkel strategi for å forbedre kommunikasjonen og bygge tillit er å bruke konkrete tall i stedet.

 • Fremhev konkrete resultater: I stedet for å si at du har hatt "en 30% økning i salget," kan du si at "salget har økt med 500 enheter i løpet av det siste året."
 • Bruk eksempler og casestudier: Del konkrete suksesshistorier og casestudier som viser hvordan kundene dine har oppnådd målbare resultater ved å bruke produktene eller tjenestene dine.
 • Tilpass CTA-knapper: Når du oppfordrer til handling, bruk knapper som sier "Få 10% rabatt" i stedet for "Få rabatt.". Eller enda bedre spar X-antall kroner.
 • Demonstrer tidsbesparelser: Hvis tjenesten gjør at kunder sparer tid, fremhev det ved å si noe som "Spar 2 timer hver dag med vår løsning."

Bruk av konkrete tall gir en følelse av troverdighet og gjør påstandene mer håndgripelige. Det er også lettere forholde seg til konkrete tall og kunden forstår bedre hva de kan forvente.

30. Magisk ord: Gratis!

Å tilby en gratis prøveversjon av programvaren din er en effektiv måte å tiltrekke potensielle kunder og øke konverteringene på nettsiden din.

 • Tidsbegrenset tilgang: Markedsfør gratis prøveversjonen som en tidsbegrenset mulighet, for eksempel "Få gratis tilgang i 14 dager." Dette oppfordrer besøkende til å handle raskt.
 • Klare fordeler: Fremhev tydelig fordelene ved prøveversjonen, for eksempel "Utforsk alle funksjonene våre gratis." Beskriv hva besøkende vil oppnå ved å bruke programvaren din.
 • Ingen kredittkort: Dersom det er mulig, tilby en prøveversjon uten krav om kredittkortinformasjon. Dette reduserer barrieren for påmelding og gir besøkende tillit til at de ikke blir belastet.
 • Bruk tydelige CTA-knapper: På nettsiden din, bruk CTA-knapper som sier "Få din gratis prøveversjon" for å oppmuntre besøkende til å registrere seg. Gjør knappene tydelige og iøynefallende.

Ved å tilby en gratis prøveversjon, gir du besøkende muligheten til å oppleve verdien av programvaren din før de forplikter seg til å kjøpe. Dette kan føre til høyere konverteringsrater og mer fornøyde kunder, da de kan evaluere produktet før de tar en beslutning.

31. Magisk ord nr. 2: NY!

Når du ønsker å øke konverteringene på nettsiden din ved å lansere en ny kolleksjon eller et nytt produkt, kan du bruke "ny" som et kraftig verktøy for å tiltrekke besøkende og skape interesse.

 • Fremhev unike egenskaper: Beskriv hva som gjør den nye kolleksjonen eller produktet spesielt. For eksempel, "Opplev våre nye funksjoner som ingen andre tilbyr."
 • Begrenset tilgjengelighet: Opprett en følelse av knapphet ved å si noe som "Bare begrenset antall tilgjengelig i den nye kolleksjonen." Dette oppfordrer besøkende til å handle raskt.
 • Inkluder visuelle elementer: Bruk bilder og videoer for å vise frem produktene i den nye kolleksjonen og gi besøkende en visuell forsmak. Vis hvordan produktet skiller seg ut visuelt.
 • Bruk "Ny" i overskrifter og CTA-knapper: Fremhev "ny" i overskrifter og CTA-knapper for å fange besøkendes oppmerksomhet, for eksempel "Se vårt nye sortiment nå" eller "Prøv vår nye funksjon i dag."

Ved å markedsføre den "nye" kolleksjonen eller produktet på denne måten, kan du skape interesse og nysgjerrighet blant besøkende, som kan føre til økte konverteringer og salg på nettsiden din. "Ny" er et kraftig ord som appellerer til menneskers naturlige nysgjerrighet og ønske om å oppleve det siste og beste.

32. Del opp prisen

Når du ønsker å gjøre produktene eller tjenestene dine mer attraktive for potensielle kunder, kan du bruke denne strategien for å bryte ned prisen i mindre, mer overkommelige summer. Dette kan øke konverteringene ved å gjøre det lettere for besøkende å si ja til tilbudet ditt. Her er noen måter å implementere dette på:

 • Månedlig betaling: I stedet for å belaste kundene årlig, tilby månedlige betaling. For eksempel, "Få tilgang for bare 100 kr per måned." Dette gjør produktet eller tjenesten mer tilgjengelig for folk med begrensede budsjetter.
 • Gratis prøveperiode: Tilby en gratis prøveperiode før du fakturerer, slik at kundene kan teste produktet eller tjenesten før de forplikter seg til betaling. Dette reduserer risikoen for kundene og gir dem tillit til at de får det de betaler for.
 • Fjern oppstartskostnader: Hvis det er oppstartsgebyrer, fjern dem eller inkluder dem i den månedlige prisen for å gjøre det mer overkommelig. Dette gjør det enklere for kunder å komme i gang uten å bekymre seg for store engangskostnader.
 • Ha alternativer: Tilby flere prispunkter, inkludert rimelige alternativer, for å imøtekomme ulike budsjetter. Dette gir kundene valgmuligheter og kan øke konverteringsraten ved å appellere til ulike kundesegmenter.

Ved å dele opp prisen i mindre summer, gjør du det enklere for potensielle kunder å si ja til tilbudet ditt. Dette kan resultere i høyere konverteringsrater og mer fornøyde kunder på nettsiden din, da du imøtekommer deres økonomiske preferanser og behov.

33. Vi vurderer premiens størrelse mer enn sannsynligheten for å vinne

Når du oppretter konkurranser eller kampanjer på nettsiden din for å øke engasjementet og konverteringene, er det viktig å forstå at mennesker ofte blir mer påvirket av premiens størrelse enn sannsynligheten for å vinne. Dette gir deg en god mulighet til å tiltrekke besøkende og øke deltakelsen.

 • Stor premie: Markedsfør konkurransen med en betydelig premie, for eksempel "Vinn en eksklusiv ferie for to" i stedet for en mindre premie. Dette fanger oppmerksomheten og appellerer til folks ønske om store gevinster.
 • Fremhev verdien: Kommuniser verdien av premien tydelig, for eksempel "En premie verdt 10 000 kr" for å fange besøkendes oppmerksomhet og vise dem hvor verdifull premien er.
 • Vis bilder: Inkluder bilder av premien for å gjøre den mer visuell og appellere til besøkendes følelser.
 • Bruk tydelige CTA-knapper: Bruk knapper som sier "Delta nå for sjansen til å vinne stort" for å oppmuntre til handling. Dette kan trigge besøkende til å gjøre en handling og understreker den store premien som er på spill.

Ved å fokusere på størrelsen og verdien av premien i kampanjene dine, kan du øke engasjementet og oppmuntre flere besøkende til å delta. Dette kan føre til høyere konverteringer på nettsiden din ved å appellere til menneskers naturlige trang til å vinne store premier.

Konklusjon

Når det kommer til å øke konverteringene og salget på nettstedet ditt, er det viktig å forstå at forbrukerne tar beslutninger på underbevisst nivå. Ved å appellere til kunders emosjoner, behov, og preferanser kan du skape en mer engasjerende og tiltalende opplevelse for kundene dine.

Når du tar i bruk alle Brainfluence-tipsene, har du verktøyene som trengs for å optimalisere nettstedet ditt, tiltrekke flere besøkende og øke konverteringene. Ikke undervurder kraften i å appellere til både hjernens bevisste og underbevisste prosesser for å oppnå suksess på nettet.

Lær mer, få tilgang til e-bøker og nyheter

5 grunner til at bedriften din trenger en nettsideBrukergrensesnittet og konverteringer på nettsider