Om Marius Johansen Wallin

Jeg er Marius Johansen Wallin, en lidenskapelig familiefar som elsker fleksibilitet, læring og å utforske. I jobb er jeg opptatt av å skape gode løsninger gjennom god kommunikasjon og koding. På denne bloggen deler jeg min spennende reise innen koding, brukeropplevelse, soft skills, undervisning og alt som angår livet generelt.

Enten jeg inspirerer andre foran en klasse leser bøker og artikler eller lytter til Podcast jakter jeg alltid på muligheter til å lære meg mer / være i utvikling.

UX og utvikler av nettsider Marius Wallin

Når jeg ikke utforsker eller lærer, er jeg aktiv. Jeg liker å utforske, lære og utfordre kroppen på forskjellige måter. Derfor er jeg bruker jeg tid på rulleski, sykling, klatring og styrketrening. Balansen mellom kropp og sinn er viktig for meg når det gjelder problemløsning og håndtering av utfordringer.

Når det er tid for avslapning, elsker jeg å spennende eventyr og actionserier som tar meg med på en reise utenom det vanlige. Enten det er episke eventyr eller historier fra militæret som fanger min oppmerksomhet, søker jeg alltid etter inspirasjon og nye perspektiver fra underholdningsverdenen.

Kreativitet er evnen til å finne nye veier, selv i de mest utfordrende omstendigheter. - Marcus Aurelius

Familie

Som en lidenskapelig tilhenger av koding, brukeropplevelse og digital innovasjon, er jeg også en stolt familiefar til tre fantastiske barn. Å være til stede for dem og finne balansen mellom jobb, fritid og familie er en av mine største prioriteringer i livet.

Jeg tror på kraften av å skape gode minner og øyeblikk sammen med min familie. Vi drar på utflukter, leser spennende bøker sammen og skaper minner sammen, noe som virkelig betyr noe for meg.

Å oppnå en sunn balanse mellom jobb og familie er ikke alltid en enkel oppgave, men jeg er fast bestemt på å finne løsninger som tillater meg å være til stede for mine barn samtidig som jeg forfølger mine karrieremål. Jeg ønsker å vise mine barn at det er mulig å følge sin lidenskap og samtidig ha et lykkelig og harmonisk familieliv.

Derfor jobber jeg hardt for å finne den rette balansen mellom jobb og familie. Jeg prioriterer nøye og er bevisst på hvordan jeg bruker tiden min, slik at jeg kan være en engasjert forelder samtidig som jeg kontinuerlig vokser og utvikler meg både personlig og profesjonelt.

Den kloke skiller mellom det som er virkelig viktig og det som bare virker viktig. - Seneca

Forstå mennesker

Før jeg startet min karriere innen koding og teknologi, utforsket jeg rollen som fysioterapeut, daglig leder og trener i perioden 2010-2017. Disse erfaringene ga meg en god forståelse av mennesker og motivasjonen bak deres valg. Jeg var lidenskapelig opptatt av å være en katalysator for endring og hjelpe folk med å nå målene sine på en enklere og mer effektiv måte.

Gjennom trening, coaching og lederskap lærte jeg verdien av å lytte aktivt, verdien av kommunikasjon og empati. Jeg ønsket å være en pådriver og støtte i andres endringsreise og tilpasse løsninger basert på individuelle behov. For å videreutvikle meg på dette området, fullførte jeg en NLP-utdannelse som ga meg verdifulle verktøy og mer innsikt.

Mine erfaringer som fysioterapeut og trener har formet meg og gjort meg bedre til å identifisere behov, mål og drømmer hos mennesker. Denne dyrebare kunnskapen kommer nå til nytte i mitt arbeid med å skape gode brukeropplevelser og forstå behovene til bedrifter og kunder. Jeg bringer med meg en interesse for å forstå mennesker og et engasjement for å skape meningsfulle løsninger som gjør en forskjell.

Kommunikasjon handler ikke bare om å snakke, men også om å virkelig forstå den andre personen og deres perspektiv. - Richard Bandler

Digitale verden

Etter en lærerik periode som fysioterapeut, daglig leder og trener, begynte jeg å utforske nye muligheter i den digitale verdenen.

Reisen førte meg til en stilling som konsulent hos MarkedsPartner, Norges ledende byrå innen digital markedsføring, hvor jeg aktivt bidro som webutvikler og UX-designer med fokus på bruker- og forretningsbehov. Jeg hjalp bedrifter med å vokse ved å skape enklere brukerreiser, optimalisere nettsider og utforme funksjonelt design.

Min lidenskap for å forstå mennesker og skape gode brukerreiser førte meg videre til en spennende karriere som UX-lead og utvikler hos Grønn Jobb. Der tilbrakte jeg nesten to år og fikk uvurderlig erfaring som har formet meg som profesjonell.

Samtidig som jeg dykket dypere inn i UX-design og utvikling, fant jeg en ny glede i å dele min kunnskap og erfaring med andre. Derfor påtok jeg meg rollen som foreleser på Høgskolen i Østfold, hvor jeg inspirerer og veileder kommende talenter innen teknologi og innovasjon.

Jo mer vi deler, desto mer lærer vi. Jo mer vi lærer, desto mer kan vi dele. - Seneca

Nåtiden

Nå jobber jeg i Kvass, hvor jeg trives som senior fullstack-utvikler. Her kan jeg virkelig utfolde min lidenskap for koding og kombinere den med min evne til å forstå menneskers behov og kommunisere på en effektiv måte.

I denne rollen har jeg muligheten til å jobbe på tvers av ulike teknologier og systemer, og jeg trives med å finne gode og funksjonelle løsninger som møter brukernes behov. Her kan jeg virkelig utforske mitt potensiale som utvikler og bidra til å skape verdi for både bedriften og dens kunder.

Freelancer og digitalgnist

Parallelt med min faste stilling hos Kvass har jeg gleden av å jobbe som freelancer gjennom Digitalgnist. Digitalgnist er mitt kreative utløp og en plattform der jeg kan utforske nye teknologier og hjelpe enkeltpersoner, veldedige organisasjoner og små bedrifter med å realisere sitt fulle potensiale.

Gjennom Digitalgnist holder meg oppdatert på de nyeste trender og verktøy innen konding. Dette gjør meg bedre til å skreddersy løsninger og skape enkle, intuitive brukeropplevelser.

En av de mest givende aspektene ved freelancing er å kunne eie et prosjekt fra start til slutt. Fra de første brainstormingen til den endelige leveransen, får jeg verdifull erfaring som jeg kan dra nytte av i alle mine oppdrag. Å håndtere alle aspekter av et prosjekt gir meg en dyp forståelse for prosessen og gjør meg i stand til å levere resultater som møter kunders behov.

I tillegg til dette har jeg en rolle som medgründer i en spennende EdTech-startup. Denne mangfoldige erfaringen gir meg verdifull innsikt og kunnskap som jeg kan ta med meg i alle mine fremtidige prosjekter.

Det er ikke nok å ønske forandring, man må aktivt strebe etter kontinuerlig forbedring. - Seneca

Hva skal jeg skrive om?

På bloggen min deler jeg mine erfaringer og kunnskap innen koding, brukeropplevelse, soft skills, undervisning og livet generelt. Jeg utforsker temaer som påvirker oss som mennesker, optimale prosesser, effektiv kommunikasjon, problemløsning og hvordan vi finner balansen mellom jobb, fritid og familie.

Gjennom mine erfaringer som senior fullstack-utvikler, foreleser og gründer gir jeg innsikt og inspirasjon til mine lesere. Jeg deler mine tanker om hvordan teknologi kan skape bedre brukeropplevelser, hvordan vi kan utvikle våre soft skills for å være mer effektive og forbedre kommunikasjonen, samt hvordan vi kan finne harmoni mellom karriere og familieliv.

Videre utforsker jeg emner som digital innovasjon, læring og utvikling, og hvordan teknologi kan bidra til positiv endring i samfunnet. Jeg gir praktiske tips og råd som hjelper enkeltpersoner og bedrifter med å realisere sitt fulle potensiale og oppnå suksess i den digitale tidsalderen.

Jeg ser frem til å dele mine historier, innsikter og refleksjoner med deg på bloggen min. Å være en brobygger mellom teknologi og brukere, stadig på jakt etter nye måter å forbedre brukeropplevelsen.

Den største glede ligger ikke i å eie, men i å gi. - Seneca